Koulutus/ vierailu

MENESTYSTARINA – SUCCESS STORY

 Euroopan komissio on valinnut "menestystarinaksi" Euroopan muistelutyöverkoston hallinnoiman projektin "Remembering Yesterday, Caring Today Training" (RYCTT). Kunniamaininta on erityinen ja annetaan harvalle projektille. Kotkan Muistojen Talo on ollut ainoana Pohjoismaana mukana RYCTT- projektissa vuosina 2012–2014, kuten myös koulutusprojektia edeltäneessä Remembering Together. Reminiscence Training for Family Carers of people with Dementia/ Muistoista voimaa omaishoitoon -projektissa (RTT) vuosina 2010–2012. Työ Muistojen Talolla jatkuu.
Euroopan komissio perustelee valintaansa seuraavasti: "Menestystarinat ovat päättyneitä projekteja, jotka ovat erottuneet vaikutuksensa, yhteiskunnallisen merkittävyytensä, innovatiivisten tulostensa ja/ tai luovan lähestymistapansa ansiosta ja jotka voivat toimia innoituksen lähteenä muille. Projektinne valinta menestystarinaksi pohjautuu tiukkoihin valintakriteereihin, joilla mitataan projektin laatua, tärkeyttä ja tuloksia. Valinnan johdosta projektinne saa näkyvyyttä ja tunnustusta esimerkiksi nettisivuillamme, sosiaalisessa mediassa sekä asiantuntijakonferenssien ja -tapahtumien dokumentaation valmistelussa.”

Perjantaina 28.7.2017 Euroopan muistelutyöverkoston johtaja Pam Schweitzerille myönnettiin Greenwichin yliopistossa Taiteen kunniatohtorin arvonimi. Hän sanoo: "Kunnia kuuluu kaikille meille Euroopan muistelutyöverkossa, jotka olemme työskennelleet yhdessä vuosikausia korkeatasoisen muistelutyön kehittämiseksi Euroopassa."

Kotkan Muistojen Talo (www.muistojentalo.fi) on toiminut Suomen ainoana luovan muistelutyön kehittämis- ja koulutuskeskuksena vuodesta 2005 lähtien ja ollut alusta asti aktiivisesti mukana Euroopan muistelutyöverkoston kansainvälisissä projekteissa (ks. www.rememberingtogether.eu).  Marraskuussa Euroopan muistelutyöverkosto järjestää 20-vuotisjuhlaseminaarin Greenwichin yliopistossa Lontoossa. Juhlaseminaarissa Leonie Hohenthal-Antin luennoi muistojen teatterista sekä pitää yhdessä Varpu Vistalan kanssa luovan muistelun työpajan.

Lisätietoja antavat projektivastaavat
Muistojen Talon taiteellinen johtaja, YTT Leonie Hohenthal-Antin, puh. 050 5281 769, leoniehildegard@gmail.com tai
TM Varpu Vistala, puh. 044 2050 851, varpuvistala@gmail.com 
---------------------------------------------------------------

Vierailu Muistojen Talolle

Muistojen Talo on elävä ja toimiva ”museaalinen” koti, jossa voi aistia eletyn elämän tunnelmaa. Tavalliselle kävijälle, ryhmille, matkaajille, paikka on stimuloiva vanhanaikaisine esineineen ja alati vaihtuvine ”nostalgia-näyttelyineen”. Muistojen Talo on oiva tutustumiskohde niille, joita kiinnostaa kulttuuriperintökasvatus- ja opetus ja uutta luova sosiokulttuurinen vanhustyö.

Muistojen Talo on avoinna arkisin ma - pe klo 11.00 - 15.00. Sisäänpääsy ja Muistojen Talon tunnelmaan sekä vaihtuviin näyttelyihin tutustuminen on maksutonta.
Muistojen Talon toiminnan tarkempi esittely sopimuksen mukaan. Esittelyn kesto on noin 1.5 - 2 tuntia ja esittelystä perimme 4 euron maksun / osallistuja.

Muistojen Talon koulutuspaketit

Muistelutyön luovat menetelmät, kuten muistorasiat ja muistojen teatteri, tulevat parhaiten tutuksi ”paikan päällä”. Kun vierailuun yhdistetään oma tekeminen, workshop-työskentely, niin eväitä on kotimatkalle vietäväksi runsain määrin. Talossamme on kouluttautunut jo useita sosiaali-, terveys- ja kulttuurialan ryhmiä eri puolilta Suomea. Seuraavaksi esimerkkimalli vierailu/koulutuspäivästä. Räätälöimme mielellämme ryhmän tarpeita vastaavan päivän:

n. 9.00 aloitamme aamukahvilla

9.30-10.15 Muistojen talon esittely, tausta ja tavoitteet

10.15-10.45 Muistorasiatekijän puheenvuoro (tai esim. muistojen teatterilaisen).

10.45- 11.30 Luento muistelutyön luovista menetelmistä ja merkityksistä

11.30- 12.15 Lounas ( lähiravintoloissa.)

12.15- 13.00 Tutustuminen muistorasioihin, eri projekteihin, muistokioskiin ym.

13.00- 16.00 Luovan muistelun työpajat, joissa käytämme musiikkia, kuvaa, esineitä ym. ”muistiherättäjinä”. Työstetään ryhmissä teemapohjaisia muistorasioita tai tehdään muistojen pohjalta teatteria tai molempia

 Kokopäiväisen koulutuspaketin 8*45min hinta = 250 euroa/ ryhmä (max. 20 henkeä)

Puolen päivän koulutuspaketin 4* 45 min hinta = 150 euroa/ ryhmä.

Koulutusvastaava:

YTT Leonie Hohenthal-Antin

Kotisivu: www.leoniehohenthal.com

Sähköposti: leoniehildegard@gmail.com

puh. 0505281769

 

Yksityistilaisuudet

Muistojen Taloa on mahdollista vuokrata pienimuotoisiin yksityistilaisuuksiin. 
Tilan vuokra ajankohdan ja sopimuksen mukaan.