Ajankohtaista

Muistojen Talon käsityökerho käyntiin kesätauon jälkeen ma 13.8. klo 12-14
Kokoonnumme yhdessä käsitöiden ja/ tai kahvittelun merkeissä aina maanantaisin klo 12-14. Uusille tulijoille tarjoamme pullakahvit. Tervetuloa!
P.S. Tuotteita on myös myytävänä, varaudu jo syksyn viimaan...

 Kirjallinen Salonki aloittaa 5.9. klo 13.00
Kirjallinen Salonki starttaa syksyllä Pirjo Kurjen johdolla, tervetuloa!
Julkaisemme koko syksyn Kirjallisen Salongin ohjelman näillä sivuilla tuota pikaa.

Kerro se kukkasin -näyttely jatkaa vielä elokuun loppuun
Äänestä kaunein kukka ja voita Rauno Lindqvistin valokuvataulu!
Saimme kukkiin liittyviä esineitä ja tarinoita lainaksi uuteeen näyttelyyn. Meille kertyikin viehkeä valikoima maljakoita, ruusukortteja, perinteisellä ristipistokirjonnalla tehtyjä kukkapöytäliinoja ja ruusutauluja, vappukukkkia, sulkapallokimppu... E
sillä on myös Rauno Lindqvistin upeita kukkavalokuvia, joista voit äänestämällä voittaa arvonnassa yhden omaksesi.
Näyttely avoinna ma–pe klo 11–15  31.8. asti. Tervetuloa!

 

Yhteislaulu-kahvikonsertti keskiviikkona 23.5. klo 13.00
JOKAINEN IHMINEN ON LAULUN ARVOINEN
Tuttuja ja rakastettuja, suomalaisia ja venäläisiä sävelmiä, laulattajina Olga Hakkarainen ja Nadezhda-kuorolaiset.
Tule mukaan laulelemaan - tervetuloa!


HUHTIKUUN 2018 OHJELMAA

Muisteluilta to 26.4. klo 17.00-
Leikitkö sinäkin aikanaan paperinukeilla tai harrastitko keräilykortteja? Muistellaan yhdessä.
Muisteluiltaan voi myös tuoda omia aarteitaan muiden ihasteltavaksi.
Paperinukeilla on leikitty jo vuosisatojen ajan. Nukeille piirrettiin itsekin vaatteita ja niitä puettiin leikeissä ystävien kanssa. Myös monet aikakausilehdet julkaisivat paperinukkeja esimerkiksi filmitähdistä ja iskelmälaulajista.
Keräilykortit puolestaan ovat olleet monen pienen keräilijän ensimmäinen keräilykohde. Himoittujen korttien aiheena olivat alun perin automerkit ja urheilijat, ja Pauligin autokorteissa oli jopa eri automerkkien ääntämisohjeet. Suomessa erityisen suosittuja ovat olleet jääkiekkokortit, joista ensimmäiset julkaistiin vuonna 1965. Onko sinulla vielä tallessa niitä tai muita vastaavia aarteita?

Laulua ja tanssia Petroskoista! su 15.4. klo 14.00

- yhteisötalo Messi (Kirkkokatu 22)
Vapaa pääsy. Tervetuloa!
Muistojen Talo on yhteistyössä pietarilaisen kulttuurikeskuksen kanssa, jonka johtaja Nadezhda Kotko tuo nyt kuorolaulajia ja tanssijoita Petroskoista Kotkan vierailulle. Kansanmusiikkikuoro on nimeltään Zaonezhkie uzori ja tanssiryhmä kantaa nimeä Zorenka. He esittävät karjalaisia ja venäläisiä lauluja sekä tansseja.
Pienimuotoisessa konsertissa yhteisötalo Messissä esiintyy myös Muistojen Talolla harjoittelevan kotkalaisen Nadezhda-kuoron laulajia Olga Hakkaraisen johdolla.
Kesto n. 60 min. Tervetuloa!

Paperinukkeja historiallisissa asuissa -näyttely jatkaa 12.4. asti!
Esillä on Sirpa Tuokon maalaamia historiallisia asuja eri aikakausilta. Sirpa on yhdistänyt maalausharrastuksen ja kiinnostuksen muotiin hienolla tavalla. Näyttelyssä voit tutustua vaikkapa morsiuspukuihin kautta aikain. Paperinukeilla saa myös leikkiä!


Paperinuket ja keräilykuvat -muisteluilta torstaina 26.4.  klo 17.00
Paperinuket ja keräilykuvat olivat monen pienen tytön ja pojan aarteita aikanaan.
Tule kanssamme muistelemaan, kerro oman aarteesi tarina tai ota se mukaan muisteluiltaan!2018 TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

 Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Ryhmiin otetaan mielellään uusia jäseniä mukaan!

Perinteinen käsityöryhmä 

Käsityöryhmä kokoontuu maanantaisin klo 12-14 tekemään käsitöitä, seurustelemaan ja kahvittelemaan. Kaikki käsitöiden tekemisestä kiinnostuneet, tervetuloa mukaan!

Kanteleryhmä

Muistojen Talon kanteleryhmä huilaa kevään.

Muistojen Teatteri

Muistojen Teatterin uusimman produktion työnimi on "Oi niitä aikoja". Mitä nuoriso teki silloin, kun ei ollut kännyköitä eikä tietokonepelejä? Harjoitukset käynnissä...

Kirjallisuuspiiri

Kirjallisuuspiiri jatkaa taas syksyllä 2018 vetäjänään Pirjo Kurki.

Muistojen elokuvapiiri

Muistojen elokuvapiirissä on muisteltu entisajan elämänmenoa muun muassa arkistoelokuvien ja dokumenttien kautta. Syksyllä Muistojen Talon Suomi 100 -ohjelman osana käydään kylässä Niskavuorella ja Suomisen perheessä sekä palataan Suomen kohtalonhetkiin, sotavuosiin.

Menneitä tapahtumia 

to 9.11. klo 17.00 Muistojen elokuvapiiri
Käydään kylässä Niskavuoressa, Niskavuoren naisia tapaamassa (ohjaus Valentin Vaala, 1938). Tule mukaan, Tauno Palokin tulee…Kahvila avoinna. Osana Muistojen Talon Suomi 100-ohjelmaa.

 

ke 15.11. klo 17.00 Kirjailijavierailu
Kirjailija Petri Pietiläinen tulee kertomaan ei-tuntemattomien sotilaiden tarinoita, uuden kirjansa YKSI RYKMENTTI, SATA TARINAA sivuilta. Kahvila avoinna ja tarjolla muuta kuin vanikkaa. Osana Muistojen Talon Suomi 100-ohjelmaa.

 

ke 22.11. klo 17.00 Made in Finland -muisteluilta
Voi niitä aikoja – ja vaatteita! Muistatko Sinä 1950–70-luvun kotkalaisia vaateliikkeitä? Mitä Sinulla oli päälläsi? Mikä oli silloin muotia? Tule mukaan muistelemaan ja kuuntelemaan. Kahvila avoinna. Osana Muistojen Talon Suomi 100-ohjelmaa.

 

la 25.11. klo 11–13 Joulumyyjäiset
Muistojen Talon perinteiset joulumyyjäiset: sukkia, kintaita, pipoja, hattuja, essuja… joulu- ja muita leivonnaisia... Joulukahvila avoinna. Muista ostaa jouluarpa!

 

ma 27.11. alkaen klo 16.00 Jäsenistön pikkujoulu
Muistojen Talon kannatusyhdistys ry:n jäsenistön pikkujoulu. Ilmoittautumiset Muistojen Talolle 23.11. mennessä puh. 05 216 116 tai muistojentalo@kymp.net, kiitos! Ja tervetuloa!  

 

MADE IN FINLAND -näyttely avoinna 22.12.2017 asti
Made in Finland -näyttelyssä on esillä 1950–70 -luvulta peräisin olevia, Suomessa valmistettuja tekstiilejä ja vaatteisiin liittyviä tarinoita. Eniten näyttelyyn on tuotu lainaksi Marimekon ja Vuokon asuja, mutta esillä ovat muutkin perinteiset kotimaiset vaatemerkit kuten Arola, Fennosport, Fredrikson, Friitala, Finn-Flare, Finn-Karelia, Herralan pukimo, Kaisu Heikkilä, Silo, Tammi-Tuote, Tuomi Tuote, Timantti Oy… Esillä olevista klassikoista vanhin kuosi on Marimekon Jokapoika-paita, jonka Vuokko Nurmesniemi suunnitteli jo vuonna 1956. Se on ollut yhtäjaksoisesti tuotannossa siitä lähtien eli yli 60 vuoden ajan.
Made in Finland näyttely on osa Muistojen Talon Suomi 100 vuotta –ohjelmaa. Tervetuloa tutustumaan ma-pe klo 11-15!


Siivouspäivänä la 27.5. klo 10 - 14 PIHAKIRPPIS ja LASTEN PIHA, 
Myllyn ja Muistojen Talon pihamaalla (Merikatu 3)

*Lapsille paljon ohjelmaa! Katumaalausta, ongintaa, kasvomaalausta, tikkarien poimintaa...
* pihalla grillataan makkaraa
* Muistojen Kahvilasta pullaa, unelmatorttua, täytekakkua ja pientä suolaista sekä lapsille jätskiä, mehujäätä, pillimehuja
* pihalla tilaa: ota oma pöytä mukaan, jos on!
Tervetuloa lasten ja lastenlasten kanssa!

Syksyllä aloitetut kahvikonsertit saivat jatkoa! Keväinen kahvikonsertti 
lähestyvän äitienpäivän kunniaksi: Duo Olga & Anna esiintyy to 11.5. klo 14.00 

Olga Hakkarainen ja Anna Gendlin esittävät rakastetuimpia suomalaisia ja venäläisiä lauluja. Vera Kaukiainen säestää.
Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kansainvälisen naistenpäivän tapahtuma ke 8.3. klo 17 - 19 teemalla Hyvinvoiva nainen 
Naistenpäivän illan ohjelma:
lymfa-info! tietoa terveys- ja kauneuslymfasta sekä muista hoidoista, terapiakeskus Manuelle
Liisa Korhonen ja Arja Kuismanen kertovat lymfahoidoista ja muun muassa nivelasioihin erikoistunut Miia Tolvanen esittelee hoitoja.
pitsiä ja silkkiä! PXC-alusvaatteet esittelyssä: Anne Saksa esittelee ihania alusvaatteita
* tietoa tukisukistatutustu ja sovi aika Manuelleen 
* Muistojen Kahvila avoinna klo 19 asti

Muistojen Talolla muistellaan mummoja ke 18.10. klo 17
Aija Salovaara kirjoitti muistelmat omista lapsuuden kesistään mummonsa kanssa. Aija lukee Muistojen Talon mummoillassa otteita muistelmistaan, joita hänen tätinsä ovat sittemmin täydentäneet. Mietitään mummon elämää ennen ja nyt - sekä muistellaan omia mummojamme. 

Pirjo Kurjen Eino Leino -luento ke 25.10. klo 17
Pirjo Kurki pitää kirjallisuusluennon Muistojen Talolla aiheenaan kansallisrunoilija Eino Leino. Luento pohjautuu Panu Rajalan vuonna 2017 julkaisemaan teokseen Virvatuli  – Eino Leinon elämä. Luento on osa Muistojen Talon Suomi 100 -ohjelmaa.

Kahvikonsertti Kun saapuu syys to 26.10. klo 13 
Muistojen Talon kahvikonsertit saavat jatkoa, kun Olga Hakkarainen ja Anna Gendlin saapuvat esittämään sikermän syyslauluja säestäjänään Satu Teilas. Ohjelmassa on luvassa niin suomalaisia syystunnelmia kuin unohdettuja venäläisiä romanssejakin, muun muassa 100 vuotta vanha Nostalgia, jonka nuotit löytyivät haminalaisen kartanon vintiltä. 

MENNEET NÄYTTELYT

Kauneuden tähden

Esillä marokkolainen huulipuna-astia, kölninvettä ja kauniita parfyymipulloja, entisajan kampaamon alkuperäisiä työvälineitä, joka naisen välttämättömyys eli huulipunaliina, yksilinssiset meikkauslasit, kampausviitta vuodelta 1956... kauneusmuistoja sekä entisajan kauneusniksejä.
Kauneuden tähden -näyttelyn avajaisohjelma ke 5.4.2017 klo 17.00 alkaen
Kauneusduettoja: Olga Hakkarainen Anna Gendlin esiintyvät; ilmainen huuli- ja käsihoito kaikille osallistujille! Sirkku Pöyhönen, Mary Kay Cosmetics; entisajan kauneusvinkkejä; tarjoamme kahvia ja tanskalaisia leivoksia!

Matti kukkarossa

Esillä kukkaroita ja lompakoita useilta eri vuosikymmeniltä, säästölippaita, pula-ajan ostokortteja, säästövinkkejä... Ennen muinoin säästäväisyys oli hyve - entä nyt? Maanantaina 23.1.2017 klo 17.00 alkaen Muistojen Talolla muisteltiin yhdessä, miten ennen saatiin talous kuriin, ja koottiin kotkalaisia säästövinkkejä. Vinkit koottiin osaksi näyttelyä.

Muistojen joululahjat - kovat ja pehmeät paketit

Lumoava ja muistorikas joulupukin paja sulkeutui - tällä erää -  Muistojen Talolla Nuutinpäivänä 13.1.2017. Kiitos kaikille näyttelyssä kävijöille!


MUISTOJEN TALON KAHVILA

Avoinna arkisin klo 11-15

Kahvilamme tarjoaa myös kodikkaat puitteet erilaisiin juhlahetkiin. Talolla voi viettää perhejuhlia, syntymäpäiviä ym. tilaisuuksia ystävien kanssa. 
Talon kahviosta voi tilata emäntämme leipomia tuoreita makeita ja suolaisia leivonnaisia - kohtuuhintaan!

Seuraa myös Facebookista tapahtumiamme! Sivut löytyvät nimellä Muistojen Talon Kannatusyhdistys Ry.

Tilavaraukset ja lisätietoja: 

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA

puh. 05-216116

muistojentalo@kymp.net