Ajankohtaista

Muistojen elokuvapiiri esittää to 13.12.2018 klo 17.00:

SUOMISEN PERHE (1941)
- Vuoden viimeinen vierailu Suomisen perheen luona.
Varoitus: Osakeseikkailut saattavat häiritä perheidylliä!

Ohjaus: Toivo Särkkä. Päärooleissa: Siiri Angerkoski, Lasse Pöysti, Joel Rinne, Maire Suvanto, Yrjö Toivonen, Elsa Turakainen.Kesto 105 min.
Vapaa pääsy, tervetuloa!


IKIMUISTOISET KÄSITYÖT - keskeneräisetkin...
- näyttely on päivitetty jouluun!
Muistojen Talon Käsityökerho on koonnut pilke silmäkulmassa uuteen näyttelyyn ikimuistoisimpia käsitöitään kautta vuosien. Eikä haittaa, jos työt ovat jääneet vähän kesken.... ovatpahan jääneet mieleen!
Esillä on muun muassa liian isot (mutta valmiit) vanttuut, melkein valmis kesämekko ja ostopakettiin jäänyt aloittamaton ristipistotyö. Toki mukana on useita valmiitakin käsityötaidon näytteitä.
Vuosien varrella Käsityökerholla on ollut myös useita erityisiä projekteja, joista esimerkkeinä näyttelyssä nähdään Patalappu-projektin ja Mollamaija-hankkeen töitä.

Muistojen Talon Käsityökerho on kokoontunut säännöllisesti vuodesta 2007 lähtien.

 

 

 Kirjailijavierailu Muistojen talolla ke 21.11.2018 klo 13.00:

Petri Pietiläinen esittelee kirjan JUNNU VAINIO - SELLAISTA ELÄMÄ ON

Junnu Vainio - Sellaista elämä on (Petri Pietiläinen, Juha Metso) elämänkerta on ilmestynyt lokakuussa 2018. Juha ''Watt'' Vainio kaikuu karaokepaikoissa päivittäin. Vanhat pojat viiksekkäät ja albatrossit puhuttelevat aina uusia sukupolvia. Vainio kiteytti suomalaisen nostalgian ja on viihdemusiikin kestävintä perintöä.Laulut elävät ja Junnu niiden mukana. Menneisyys ja nykypäivä yhtyvät kirjassa suoraan sanottuna ja kuvattuna! Sellainen elämä on pureutuu Vainion elämään ja laulujen perintöön. Ainutlaatuinen kuvamateriaali Junnusta kuvittaa laulujen taustamaisemaa. Teoksessa kosketellaan sitä kipeää ja hauskaa, mikä elämään kuuluu. Junnuun pureudutaan kirjalle nimen antaneen kappaleen sanoin. Siinä ikääntyvä mies lohduttaa sydämensä särkynyttä nuorta: vanhemmatkin itkevät, mutta elämä jatkuu.

Vapaa pääsy - tervetuloa!

 

Muistojen teatterin "Nelikko" esittää: OI NIITÄ AIKOJA – KAKARANA 1950-LUVULLA  

Esitys kertoo lapsuudesta ennen tietokonepelejä, älypuhelimia ja somea. Mitä silloin leikittiin?
Seuraavat esitykset:   - ma 22.10. klo 17.30 Karhuvuoren kirjasto     - to 25.10. klo 17.30 Karhulan kirjasto
- ke 31.10. klo 18.00 Merikeskus Vellamon venehalli -  Viimeinen esitys!
Käsikirjoitus ja ohjaus, yksi näyttelijöistä: Leonie Hohenthal-Antin.
Muut näyttelijät: Ari Kauhanen, Kristiina Lindqvist ja Salme Viljanen.     Kesto n. 45 min. Kaikkiin vapaa pääsy, tervetuloa!

Pyhäinpäivän ratoksi ilmainen konsertti YSTÄVIEN PIIRISSÄ la 3.11. klo 17.00, kulttuuritalo Kyminsuu
- Yhteinen kieli musiikin, tanssin ja ilon kautta!

Kulttuuritalo Kyminsuun lavalla nähdään iloa ja väriä, kun lasten, nuorten ja ikäihmisten musiikki-, tanssi- ja teatteriryhmät - kaikkiaan 12 kappaletta - nousevat lavalle. Esiintyjät tulevat Pietarista, Petroskoista, Kotkasta ja Haminasta. Luvassa on siis paitsi kansain välistä, myös sukupolvien välistä yhteistyötä!
Kaikki esiintyjät: Tanssiryhmä Amal, Petroskoi; kansanmusiikkiorkesteri Belie notshi, Pietari; tanssiryhmä Favourite Dances, Petroskoi; tanssiyhtye Kalinka, Pietari; taitovoimistelustudio Gratsija, Pietari; Muistojen Teatteri, Kotka; kansanmusiikkikuoro Nevskie uzori, Pietari; Kotkan Nuoret Jouset; Fitness-ryhmä Olimpia, Pietari; tanssiyhtye Rovesniki, Pietari; tanssiryhmä Surprise, Hamina; lasten satuteatteri Zhemtshuzhina, Kotka.
Järjestäjät: FIANA Oy, Lasten kulttuurikeskus LAKU, Kotka, Muistojen Talon kannatusyhdistys ry. ja Suomi-Venäjä-seuran Kotkan osasto.

Vapaa pääsy (narikkamaksu 2 e), tervetuloa kaikki mukaan!


Kirjallinen Salonki seuraavan kerran ke 7.11. klo 13.00
Pirjo Kurjen johdolla:
Frans Emil Sillanpään syntymästä 130 vuotta, sisällissodasta 100 vuotta
- muistelun välineenä Hurskas kurjuus -teos

  • Kirjallinen Salonki on kirjojen ystävien hyväntuulinen kokoontumispaikka. Kunkin tapaamisen aluksi Pirjo alustaa päivän teemasta, sitten jatketaan vapaan keskustelun merkeissä. Kahvitarjoilu.

Kirjallisen Salongin syksyn 2018 aiempaa ohjelmaa:
ke 5.9. klo 13.00/ Sakari Topeliuksen syntymästä 200 vuotta: Topeliuksen elämä, ura ja kirjallinen tuotanto.
ke 12.9. klo 13.00/ Topeliuksen runsas tuotanto: runoista ja saduista Välskärin kertomuksiin ja Maamme-kirjaan asti.
ke 10.10. klo 13.00/ Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi.

 

2018 TOIMINTAA JA TAPAHTUMIA

 Kaikki tilaisuudet ovat avoimia ja maksuttomia. Ryhmiin otetaan mielellään uusia jäseniä mukaan!

Perinteinen käsityöryhmä
Käsityöryhmä kokoontuu maanantaisin klo 12-14 tekemään käsitöitä, seurustelemaan ja kahvittelemaan. Kaikki käsitöiden tekemisestä kiinnostuneet, tervetuloa mukaan!

Kanteleryhmä
Muistojen Talon kanteleryhmä on tauolla.

Muistojen Teatteri
Muistojen Teatterin käsikirjoitukset perustuvat esittäjien todellisiin muistoihin. Esitykset ohjaa Leonie Hohenthal-Antin. Uusin esitys sai ensi-iltansa lokakuussa 2018 ja se on nimeltään "Oi niitä aikoja - kakarana 1950-luvulla".
Esitys kertoo 50-luvun lapsuudesta, ajasta ennen kännyköitä, tietokonepelejä ja somea. Harvassa kodissa oli telkkarikaan... Mitä silloin leikittiin?

Kirjallinen Salonki
Kirjallinen Salonki on kirjan ystävien rento kokoontumispaikka. Ensin vetäjä Pirjo Kurki alustaa päivän aiheesta ja sitten sana on vapaa!

Muistojen elokuvapiiri
Elokuvapiirissä katsotaan yhdessä muistojen elokuvia Tuula Kumpusen kanssa ja muistellaan entisajan elämänmenoa muun muassa arkistoelokuvien, dokumenttien ja oman aikansa suosikkielokuvien kautta. Syksyllä 2018 käydään taas kylässä Niskavuorella sekä Suomisen perheessä - yleisön pyynnöstä!

Näyttelyt

MENNEET NÄYTTELYT

Kerro se kukkasin


Kauneuden tähden

Esillä marokkolainen huulipuna-astia, kölninvettä ja kauniita parfyymipulloja, entisajan kampaamon alkuperäisiä työvälineitä, joka naisen välttämättömyys eli huulipunaliina, yksilinssiset meikkauslasit, kampausviitta vuodelta 1956... kauneusmuistoja sekä entisajan kauneusniksejä.

MADE IN FINLAND
Made in Finland -näyttelyssä oli esillä 1950–70 -luvulta peräisin olevia, Suomessa valmistettuja tekstiilejä ja vaatteisiin liittyviä tarinoita. Eniten näyttelyyn tuotiin lainaksi Marimekon ja Vuokon asuja, mutta esillä olivat muutkin perinteiset kotimaiset vaatemerkit kuten Arola, Fennosport, Fredrikson, Friitala, Finn-Flare, Finn-Karelia, Herralan pukimo, Kaisu Heikkilä, Silo, Tammi-Tuote, Tuomi Tuote, Timantti Oy… Esillä olevista klassikoista vanhin kuosi oli Marimekon Jokapoika-paita, jonka Vuokko Nurmesniemi suunnitteli jo vuonna 1956. Se on ollut yhtäjaksoisesti tuotannossa siitä lähtien eli yli 60 vuoden ajan.
Made in Finland näyttely oli osa Muistojen Talon Suomi 100 vuotta –ohjelmaa.

Matti kukkarossa

Esillä kukkaroita ja lompakoita useilta eri vuosikymmeniltä, säästölippaita, pula-ajan ostokortteja, säästövinkkejä... Ennen muinoin säästäväisyys oli hyve - entä nyt? Maanantaina 23.1.2017 klo 17.00 alkaen Muistojen Talolla muisteltiin yhdessä, miten ennen saatiin talous kuriin, ja koottiin kotkalaisia säästövinkkejä. Vinkit koottiin osaksi näyttelyä.

Muistojen joululahjat - kovat ja pehmeät paketit

Lumoava ja muistorikas joulupukin paja sulkeutui - tällä erää -  Muistojen Talolla Nuutinpäivänä 13.1.2017. Kiitos kaikille näyttelyssä kävijöille!


MUISTOJEN TALON KAHVILA

Avoinna arkisin klo 11-15

Kahvilamme tarjoaa myös kodikkaat puitteet erilaisiin juhlahetkiin. Talolla voi viettää perhejuhlia, syntymäpäiviä ym. tilaisuuksia ystävien kanssa. 
Talon kahviosta voi tilata emäntämme leipomia tuoreita makeita ja suolaisia leivonnaisia - kohtuuhintaan!

Seuraa myös Facebookista tapahtumiamme! Sivut löytyvät nimellä Muistojen Talon Kannatusyhdistys Ry.

Tilavaraukset ja lisätietoja: 

Muistojen Talo
Merikatu 3
48100 KOTKA

puh. 05-216116

muistojentalo@kymp.net